AromaterapiaAROMATERAPIA ON KOKONAISVALTAINEN HEMMOTTELEVA HOITOMUOTO

Kerron mielelläni sinulle tai ryhmällesi eteeristen öljyjen parantavasta voimasta. Yksilötapaamisessa räätälöidään aromaterapiasta arkeen juuri sinulle sopiva tapa jokapäiväisen hyvinvoinnin tueksi. Säännöllisellä käytöllä päästään terapeuttisiin vaikutuksiin. Sydämestäni ja ylpeänä olen näiden luonnonaarteiden sanansaattajana. Käytössäni on monen eri merkin öljyjä. Näen tärkeänä, että perehdyn eri tuotteisiin, jotta pystyn paremmin jakamaan luonnon viisautta kohtaamisten äärellä. Räätälöidään aromaterapia arkeen juuri sinulle sopivaksi. 

Kurkistus aromaterapian maailmaan
 
Ihmiskunta on tuntenut yli 6000 vuotta luonnollisten eteeristen öljyjen ihmeellistä vaikutusta, niiden hoitavia ja puhdistavia ominaisuuksia sekä ainutlaatuisia aromeja.
Aromaterapia ja terveydenhoito on muualla maailmassa yhdistetty perinteisen lääketieteen rinnalle, Keski-Euroopassa jo hyvin tunnettu vaihtoehtohoito laskeutuu pienin askelin myös tänne Suomeen. Aromaterapia on osa luontaislääketiedettä, ja on todella monipuolinen hoitomuoto. Aromaterapiassa pyritään ihmisen mielen, psyyken ja kehon tasapainoon. Vaikka aromaterapialla hoidetaan ihmistä ennen kaikkea kokonaisuutena, eteerisiä öljyjä käytetään myös kliinisesti akuuteissa tapauksissa ja oireiden lievittämisessä sekä luontaiskosmeettisiin tarkoituksiin. 

Aromaterapia perustuu hoitomuotona kasvien kemiaan, niiden sisältämiin kemiallisiin ainesosiin. Kasveista, kukista, lehdistä, hedelmien kuorista, pihkasta ja juurista saadaan erilaisilla menetelmillä aromaattisia, tuoksuvia eteerisiä öljyjä, jotka vaikuttavat ihmiseen kokonaisvaltaisesti. Sopii erinomaisesti monien hoitomuotojen tukihoidoksi.

Terapiatason eteerinen öljy on 100% puhdasta aitoa luonnon tuotetta. Eteerisiä öljyjä kutsutaan myös haihtuviksi öljyiksi. Eteerinen öljy hyvin paljon voimakkaampia kuin tuore tai kuivattu kasvi, sen tähden niiden käytössä tulisi noudattaa aina oikeaa ja turvallista annostusta, niitä tulee kunnioittaa luonnon parantavana aineena. Yksi tippa piparminttua vastaa noin 80 kupillista minttuteetä ja pesuvadillinen tuoretta basilikayrttiä vastaa 1 tippaa eteeristä basilikaöljyä. Aromaterapiassa vähempi on enempi. Aroma tarkoittaa kasvin tuoksua, joka vaikuttaa tunteisiin ja mielialaan. Terapialla taas tarkoitetaan kasvin hoitavia ominaisuuksia.

Eteerisen öljyn tuoksut vaikuttavat vahvasti mieleen, koska ne kulkeutuvat hajuaistin kautta limbiseen järjestelmään, joka säätelee tunteita, viettejä, vaistoja sekä tahdosta riippumattomia toimintoja. Arjessa hyvä ja helppo tapa ylläpitämää hyvinvointia.

Öljyjen kemiallisen koostumuksen mukaan ne voivat olla esimerkiksi piristäviä, rauhoittavia, antiseptisia, limaa irrottavia, desinfioivia ja seksuaalisuutta kohottavia. Ne vaikuttavat mm. hormonitoimintaan, edistävät ruoansulatusta, helpottavat kipuja ja lihaskireyksiä, laittavat nesteet virtaamaan ja poistavat selluliittia. 

Mikäli sinulla ei vielä ole diffuuseria, vanhanajan öljylamppu, hanki ihmeessä. Se on helpoin, nopein ja turvallisin tapa arjessa pitää hyvinvointia yllä, puhdistaa ja kosteuttaa huoneilmaa, antaa vastustuskykyä ja virkistää mieltä. Diffuuseri on rakkaus pakkaus. Säännöllisesti käytettynä aromaterapialla on myös tehokkas vaikutus stressin ja unettomuuden hoidossa. Parhaan tuloksen aromaterapiasta saa ennaltaehkäisevänä hoitona. Terapeuttisiin tuloksiin pästään säännöllisyydellä. 
Aromaterapiaa käytetään myös ihon ja hiusten hoidossa, kodin siivouksessa sekä desinfioinnissa, ruoanlaitossa ja eläinten hoidossa. Eteerisillä öljyillä on helppo laskea kodin kemikaalikuormaa roimasti.

Öljyjen vastavaikutuksista tulee aina olla selvillä. Olethan tietoinen myös sairauksista ja lääkityksistä, yleisestä voinnista ja kokonaistilanteesta öljyjen käytön aikana. Huomioi aina öljyjen laimennussuhteet ja käyttömäärät erikseen raskaana olevat ja imettävät, vauvoille, lapsille, vanhuksille ja eläimille. 
Sydämestäni suosittelen kääntymään ammattilaisen puoleen eteerisiä öljyjä tai aromaterapiaa harkitessasi, varsinkin, mikäli sinulla on lääkityksiä, perussairauksia ja tai takana paljon stressiä sekä uupumusta.

Pääosassa aromaterapiaa on kasvien haihtuvat öljyt, mutta hydrosolit eli kukkavedet ja kasviöljyt ovat myös iso osa aromaterapiaa. Eteeriset öljyt imeytetään kehoa hoitamaan kasviöljyyn emulgoituna hieromalla iholle. Haihtuva öljy emulgoidaan aina iholle vietäessä. 
Aromaterapiaan kuuluvat myös tiibetiläinen hunajahoito ja suklaahieronta. Edellä mainitut hoidot tehdään paikallisesti tai koko vartalolle. Aromaterapeuttista kokovartalolymfahierontaa kutsun luksusluokan hemmotteluhoidoksi. 

Hoidoissa käytän feeling-luomulaatuisia terapiatason öljyjä. Tästä linkistä pääset tutustumaan tuotteisiin. Halutessasi tuotteita olethan yhteydessä minuun. https://www.feeling.fi/

”Luonnon ei tarvitse rasittua ollakseen merkittävä. Se on.” 
-Robert Walser- 
On monta tapaa lähestyä perimmäistä totuutta. Mitä lähemmäksi sitä pääsemme, sitä vähemmän ristiriitoja jää jäljelle ja sitä suuremmaksi kasvaa ymmärryksemme. Varmastikin maailmankaikkeus luotiin tukeutumaan tietylle periaatepohjalle; voi siis olla vain yksi totuus. Jos se perustuisi moniin toisensa poissulkeviin ajatusmalleihin, miten se voisikaan olla olemassa? Vain yksilöllinen tulkintamme tästä totuudesta antaa sijaa ristiriidoille.         -Robert Tisserand-

Tutkiva ihminen 

Itävallassa tehty tutkimus -19, jossa sairaalan potilashuoneet tuoksutettiin aidoilla, luonnollisilla sitruunan ja hopeakuusen eteerisillä öljyillä. Kahden seuraavan tunnin aikana bakteerien ja sienten keskimääräinen pitoisuus ilmassa laski noin 40 - 60%

Ahdistuksessa

Hengitysteissä 

Follow Us